Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


Κυριακή, 05 Αυγούστου 2021

Που "το πάει" ο Βόβολης; Γιατρός ή πολιτικός;

Για τον καρδιολόγο Βόβολη έχω γράψει και άλλες φορές στο PR4net.gr και κάποιοι μου επιτέθηκαν κιόλας θεωρώντας ότι τον υποστηρίζω.

Σαφώς και δεν υποστηρίζω κανέναν.

Όσοι με γνωρίζετε, τουλάχιστον προσωπικά ή επαγγελματικά έχετε αντιληφθεί ότι πολύ δύσκολα θέτω τον εαυτό μου ως μέλος μιας ομάδας, πολύ περισσότερο μιας πολιτικής κίνησης.

Ναι, όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, τον γνωρίζω τον άνθρωπο όπως και πολλούς άλλους λόγω δουλειάς και μου είναι και αρκετά συμπαθής.

Από εκεί και έπειτα όμως θέλω να κάνω σε όλους αντιληπτό 100% ότι είμαι φανατικός οπαδός της Δημοκρατίας και φυσικά μεγάλος αρνητής της ανοησίας είτε αυτή προέρχεται από τον πολιτικό κόσμο του τόπου είτε από τον απλό πολίτη ο οποίος για μένα, σαφώς και μπορεί να έχει και το ακαταλόγιστο.

Πάμε να δούμε λίγο τη σκέψη μου…

Παραθέτω πολύ γρήγορα δύο δεδομένα:

1.  Ο Βόβολης είπε την ιατρική του άποψη και αντιδρά στην υποχρεωτικότητα μιας ιατρικής πράξης όπως άλλωστε ορίζει το Σύνταγμα.

2. Η κυβέρνηση η οποία πλέον έχει στη διάθεση της, κατά τη γνώμη μου,  μετά βίας ένα 20% του ελληνικού λαού ή καλύτερα του εκλογικού σώματος αποφασίζει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και κυνηγά με μανία να εξολοθρεύσει κάθε διαφορετική άποψη και κάθε αντιδραστική φωνή.

3. Πρώτο "θύμα" o συγκεκριμένος καρδιολόγος τον οποίο απειλούν να του πάρουν την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος γιατί, ΠΡΟΣΕΞΤΕ, τόλμησε να πει μια άποψη και να αντιδράσει έστω σαν πολίτης.

Επομένως από μένα που σας δηλώνω φανατικός οπαδός της Δημοκρατίας τι περιμένετε;

Να σταθώ απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο;

Δεν γίνεται φίλοι μου, συμφωνώ δεν συμφωνώ μαζί του, τον συμπαθώ δεν τον συμπαθώ γιατί με τη στάση του αυτή προστατεύει το ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ μας, εσάς, εμένα που αύριο ή μεθαύριο θα εκφράσουμε μια αντίθετη άποψη για κάποιο άλλο θέμα άσχετο με τον ιό και έχοντας ως προηγούμενο τη λογική που ακολουθείται για τη "φίμωση Βόβολη" και φυσικά και άλλων επιστημόνων θα γίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, πάντα με νομοθετική παρέμβαση, στον αντίστοιχο που θα αντιδρά ή θα θελήσει να αντιδράσει.

Επομένως είναι καθήκον κάθε Δημοκράτη πολίτη να προστατεύει με όποιο μέσο έχει τη δυνατότητα, την ελευθερία του οποιουδήποτε να εκφράζεται όπως επιθυμεί ακόμα και αν αυτά που έχει να πει έρχονται σε αντίθεση με τη λογική, την πραγματικότητα ή αν θέλετε ακόμα και την "τρομολαγνεία" των ΜΜΕ…

Ωραία και επειδή είπε δύο "αντιδραστικές απόψεις" και κέρδισε ένα μεγάλο μέρος των αντιδρώντων να υποστηρίζουν τις απόψεις τους πρέπει να γίνει πολιτικός;

Τελικά τι είναι ιατρός ή πολιτικός;

Αυτός θα μας σώσει;

Απαντώ με ερωτήσεις και εγώ ώστε να δούμε όλοι μαζί ότι τα παραπάνω ερωτήματα είναι πάντα κατευθυνόμενα από κέντρα που δεν θα ήθελαν κάποιον "αντιδραστικό" να εμπλέκεται στα πόδια τους και να τους "χαλάει", αν θέλετε τα σχέδια τους.

Πολλοί εκφράζουν απόψεις αντίθετες με τη συστημική λογική αλλά λίγοι κερδίζουν την απήχηση.

Άρα ο συγκεκριμένος κάτι έχει να δώσει από την στιγμή που τον εμπιστεύονται και τον υποστηρίζουν χιλιάδες άνθρωποι.

Επομένως γιατί να μην γίνει πολιτικός;  

Μορφωμένος είναι. Δηλώνει Δημοκράτης και αλληλέγγυος με τον πολίτη. Πολιτική αισθητική και ρεαλιστική άποψη δείχνει ότι έχει. Είναι ευγενής, γνωρίζει άριστα ελληνικά και ξένες γλώσσες και η επαγγελματική του πορεία δείχνει ότι έχει πετύχει την πολυπόθητη για όλους,  κοινωνική καταξίωση.  

Άρα, έχει όλα τα προσόντα για να κατέβει στον πολιτικό στίβο σε αντίθεση με πολλούς εν ενεργεία πολιτικούς οι οποίοι ούτε μόρφωση αλλά το χειρότερο ούτε δημοκρατικές ευαισθησίες διαθέτουν.

Επίσης αυτό το ανόητο ερώτημα είναι ιατρός ή πολιτικός θα πρέπει να σταματήσει. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Ακούσατε ποτέ να αναρωτιούνται, για παράδειγμα για τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Σημίτη, αν είναι "καθηγητής ή πολιτικός".

Όχι, βέβαια. Ποτέ δεν υπήρξε μια τέτοια λογική όχι μόνο για τον κ. Σημίτη αλλά και για κανέναν άλλον πολιτικό.

Άρα, αναλογιστείτε μόνοι σας γιατί συμβαίνει τώρα κάτι τέτοιο.

"Ναι και θα μας σώσει ο Βόβολης κάνοντας κόμμα, δηλαδή;"

Απαντώ πάλι με ερώτηση.

Ο Βόβολης αυτή τη στιγμή σαν πολίτης απλός όπως είναι τι δυναμική μπορεί να έχει για να βοηθήσει τον πολίτη;

Καμία απολύτως.

Αν όμως καταφέρει να μπει στη βουλή και όπως φαίνεται, θα τα καταφέρει, τι δυναμική αναπτύσσεται μέσω της νόμιμης οδού να σταθεί δίπλα στον πολίτη;

Μεγάλη θα έλεγα, εγώ.

Είναι καθήκον, λοιπόν,  κάθε Δημοκράτη πολίτη να υποστηρίζει τη δημιουργία και την είσοδο στην πολιτική σκηνή κάθε νέου πολιτικού σχηματισμού που σέβεται τη Δημοκρατία και τις ελευθερίες των πολιτών.

Λέμε "ναι" λοιπόν όχι μόνο στο Βόβολη αλλά σε κάθε Βόβολη που θέλει να συμμετέχει παραγωγικά στο δημοκρατικό γίγνεσθαι γιατί έτσι ενδυναμώνουμε τη Δημοκρατία βάζοντας στην άκρη αυτούς που δεν τη συμπαθούν ιδιαίτερα και ποιος ξέρει…

Μπορεί ένας ρομαντικός "Bόβολης" να μας "σώσει"…

Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και κρίσεις του κ. Στέργιου Ακρίβου. O Στέργιος Ακρίβος είναι σύμβουλος στρατηγικής και εικόνας.

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού