Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

 
Ο καρδιολόγος Βόβολης εισάγει την "ιατρική ευγένεια" στην πολιτική και αυτό ίσως αρέσει στους πολίτες.

 
Σε προηγούμενο κείμενο μου χρησιμοποίησα ως παράδειγμα τον καρδιολόγο Βόβολη με σκοπό να δημιουργήσω χώρο για σκέψη σε ότι αφορά την ελευθερία σκέψης και έκφρασης στη χώρα, αυτή τη στιγμή.

Μου αρέσει πολύ η δημιουργική συζήτηση και για αυτό το λόγο, το έπραξα.

 
Ούτε καν ανέφερα "τι έχει πει και τι δεν έχει πει" και δεχτήκαμε στο PR4net.gr αρκετά e-mails αρνητικού τύπου ότι προσπάθησα με τρόπο να "αβαντάρω" τον συγκεκριμένο και την προσπάθεια του να μπει στη βουλή με την ίδρυση του νέου κόμματος "Ελεύθεροι Ξανά".

 
Ποτέ δεν απολογούμαι για κάτι που γράφω ιδίως όταν δεν ισχύει και μια κατηγορία αλλά παρόλα αυτά εξηγούμαι και τουλάχιστον όλοι εσείς που τόσα χρόνια διαβάζετε τις "διαφορετικές απόψεις" μου, επιθυμώ να έχετε απόλυτα ξεκάθαρη οπτική των πραγμάτων.

 
Πάμε να δούμε, λοιπόν…
 

Το Pr4net.gr ξεκίνησε το 2003 και είναι μια δεξαμενή όπου ανταλλάσσονται απόψεις σε θέματα εταιρικής και πολιτικής επικοινωνίας καθώς επίσης και σε θέματα κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου.

Οι παλαιότεροι επισκέπτες του θα θυμούνται την προηγούμενη μορφή του πριν απλοποιηθεί και το ένδοξο forum του που σύνδεσε εκείνα τα χρόνια "πένες" και επαγγελματίες από ολόκληρη την χώρα.

 
Η δουλειά μου είναι η επικοινωνία και η παραγωγή στρατηγικής και έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω επικοινωνιακά τον οποιοδήποτε πολιτικό όπως έχω κάνει στο παρελθόν για τον κ. Καραμανλή, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Τσίπρα, τον κ. Βενιζέλο και πολλούς άλλους.

 
Αν έγραψα κάτι καλό ή κακό για αυτούς είναι γιατί πρέπει να τους γνωρίζω ή όχι;

Εννοείται ότι λόγω δουλειάς και όχι μόνο μπορεί να έχω φίλους πολιτικούς, ηθοποιούς, αθλητές, οικοδόμους, εστιάτορες, "κουλουρτζήδες".

 
Και αυτό τι σημαίνει; Η άποψη μου είναι δική μου και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι οι "διάσημοι" και μη διάσημοι φίλοι μου.

 
Ναι, τον καρδιολόγο Βόβολη τον έχω γνωρίσει. Και; Αυτό είναι κακό; Πειράζει να πω μια "καλή κουβέντα";

 
Ακούστε τότε δύο «καλές κουβέντες»…
 

Είναι ένας ευγενής και μαχητικός άνθρωπος και αυτό φαίνεται από την πρώτη στιγμή. Αν τα καταφέρει στην πολιτική θα είναι γιατί εισάγει την "ιατρική ευγένεια" στο χώρο αυτό.

 
Όταν πάμε στο γιατρό για τον οποιοδήποτε λόγο θέλουμε απέναντι μας να δούμε έναν χαμογελαστό άνθρωπο που θα μας πει "μην στεναχωριέσαι, όλα καλά θα πάνε και μαζί στο τέλος θα τα καταφέρουμε".

 
Ο καρδιολόγος Βόβολης αυτό ακριβώς έκανε και αυτή η κίνηση του άρεσε στον λαό μας.

 
Βγήκε και είπε μέσα σ’ ένα κλίμα ολοκληρωτικής τρομοκρατίας με "χαρακτηριστική ευγένεια" ότι "φίλοι μου, ηρεμήστε, πρέπει να προσέχουμε αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι τα πράματα δεν είναι τόσο τραγικά και ότι τα μέτρα πρόληψης είναι ίσως κάπως υπερβολικά".

 
Έκανε ότι πρέπει να κάνει κάθε γιατρός που σέβεται τον εαυτό του δίνοντας μια ελάχιστη έστω νότα αισιοδοξίας ώστε ο κόσμος να μην αρχίσει να "πηδάει από τα μπαλκόνια".

 
Σωστή ή λάθος, αυτή είναι η άποψη του. Την έλεγξε κανείς πραγματικά;  Δεν νομίζω…
 

Αρνητή του ιού τον "ανεβάζουν", αντιεμβολιαστή τον "κατεβάζουν".

 
Εγώ γιατί δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο; Τον έψαξα λίγο και είδα ότι λέει "ναι υπάρχει ιός" και πρέπει να προσέχουμε και ότι ως επιστήμονας είναι υπέρ των εμβολιασμών αρκεί να υπάρχουν επαρκείς επιστημονικές μελέτες ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι επικίνδυνοι για τους ανθρώπους.

 
Ειλικρινά μου γίνεται ολοένα και πιο συμπαθής γιατί δεν αντιλαμβάνομαι τους λόγους που προσπαθούν να τον παρουσιάσουν "ανεπιθύμητο" ιατρικά.

 
Μέχρι δηλαδή πριν τον ιό ήταν καλός επιστήμονας και καρδιολόγος και μετά τον ιό και το ευγενικό "ψέλλισμα" των απόψεων του έγινε "κακός";
 
Να σας πω και κάτι; Εγώ έχω τη δική μου άποψη για τον ιό και ίσως και να φοβάμαι περισσότερο από όλους και θα ήθελα ειλικρινά να δω ένα debate, σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, μεταξύ του Βόβολη και κάποιον από όλους αυτούς που αντιδρούν εναντίον του.

 
Ναι θα ήθελα αυτός που έχει δίκιο να "τρίψει την αλήθεια" με επιστημονικούς όρους πάντα, στο πρόσωπο αυτού που έχει επενδύσει στο "ψέμα".  Γιατί δεν γίνεται;

Αν με ακούν τα κανάλια ας στήσουν μια συζήτηση τέτοιου τύπου ώστε να εκτεθεί… Κάποιος, επιτέλους!

 
Ω ρε γέλια να είναι ο "φίλος" μου ο καρδιολόγος Βόβολης αυτός που δεν θα εκτεθεί.
 

Στη βουλή, με τα "τσαρούχια", μετά οι "Ελεύθεροι Ξανά".

Και επειδή δεν κατάλαβα γιατί κατηγορήθηκα αν είναι φίλος μου ή όχι θα τονίσω ότι δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν και θα πω...

Καλή επιτυχία.. Φίλε Φαίδωνα!Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και κρίσεις του κ. Στέργιου Ακρίβου. O Στέργιος Ακρίβος είναι σύμβουλος στρατηγικής και εικόνας.

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού