Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

20 μονάδες ο γιατρός Βόβολης πάνω από το Μητσοτάκη, σύμφωνα με μια δική μου πρόχειρη δημοσκόπηση. Με φοβίζει ή καλύτερα με τρομάζει ο "περιορισμός της σκέψης"… Έρχεται, λέτε;

Χθες το βράδυ εντελώς κατά τύχη έπεσα στο YOUTUBE πάνω στην εκπομπή των "Ράδιο Αρβύλα" και παρόλο που γέλασα, θεωρώ ότι με το περιεχόμενο που είχε, αν το συνεχίσει έτσι, γρήγορα θα "κοπεί" ίσως και με "εντολή".

Επίσης άκουσα χωρίς να το έχω ελέγξει ότι επιστρέφει και η εκπομπή "ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ" η οποία αν θυμάμαι καλά άλλαξε πολύ γρήγορα 2-3 σταθμούς και "πήγε σπίτι της" με "εντολή" όπως λέγανε οι συντελεστές της.

Αν λέγανε λοιπόν αλήθεια (γιατί εγώ δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό φυσικά) τότε το συνδέω με το παραπάνω "αυθαίρετο" συμπέρασμα μου καθώς και οι δύο εκπομπές σατιρίζουν ορισμένα πρόσωπα, πολιτικά αν θέλετε, που τόσο καιρό καμία εκπομπή δεν τολμά να πράξει κάτι αντίστοιχο.  

Εδώ να τονίσω ότι διάβασα και πολύ προσεκτικά τη νέα δημοσκόπηση η οποία ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση για τα θέματα της χώρας μας με την Τουρκία και ελάχιστα πριν, αν δεν κάνω λάθος πάλι, από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Πρώτος με διαφορά λοιπόν, ο "άριστος" πρωθυπουργός με τον "αγράμματο" Τσίπρα του 31% να βρίσκεται στην 3η θέση πίσω από την κα Γεννηματά. Τις λέξεις "άριστος" και "αγράμματος", να μην παρεξηγηθώ τις δανείζομαι από αυτά που ακούω στα ΜΜΕ τα οποία καθώς είμαι καλόπιστος θεωρώ ότι λένε πάντα και μόνο την αλήθεια και τίποτα άλλο.

Επειδή κάθε μέρα με το lockdown που ζούμε έχουμε και κάποιο νέο περιορισμό, (ακούω για χρονικό περιορισμό στα sms, κλπ) είπα και εγώ να γράψω παραπάνω έτσι άναρχα τις σκέψεις μου και να τις μοιραστώ μαζί σας καθώς το Pr4net.gr με υποχρεώνει να γράφω ένα άρθρο στα πλαίσια του content marketing.

Τώρα που το σκέφτομαι όμως μήπως είπα πολλές άσχετες σκέψεις; Μήπως, λέω εγώ τώρα, θα έπρεπε να υπάρχει και "περιορισμός σκέψεων" και όσες επιτρέπονται να είναι φυσικά "συμβατές" με αυτούς/αυτές που ορίζουν τι είναι σωστό και λάθος;

Στο φινάλε, ποιος είμαι εγώ που θα γράφω ότι θέλω, όποτε θέλω;

Σαν αυτόν τον "κακό" γιατρό (ξου ξου ξου ξου δρακουμελ) που βγήκε και είπε δημόσια την άποψη του για τον ιό (δεν θα μεταφέρω εδώ τις απόψεις του φυσικά οι οποίες σαφώς και ελέγχονται) λες και μπορεί να "ξέρει" αυτός και να μην "ξέρει" φυσικά ο κεντρικός παρουσιαστής ενός δελτίου ειδήσεων ή ένας εκπρόσωπος φαρμακευτικών εταιρειών;

Μα είναι δυνατόν; Να λέει ο καθένας ότι θέλει και το χειρότερο να έχει και την αντίστοιχη ιδιότητα για αυτό που εκφράζεται δημόσια;

Για μένα προσωπικά, απαράδεκτο!

Το χειρότερο όμως είναι άλλο δεν είναι ο ιός και όλα τα παρελκόμενα του. Είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στα ΜΜΕ για παράδειγμα ή στις δημοσκοπήσεις.

Και εγώ εκεί, "σκάω"! Λέω είναι δυνατόν! Το λένε όλοι και αυτοί δεν πιστεύουν;

Στεναχωριέμαι, ναι και ξέρετε γιατί; Επειδή τηλεφώνησα σε 10 ανθρώπους φίλους μου από το σχολείο, το στρατό, τη σχολή, τη δουλειά, την καθημερινότητα μου και λέγοντας τους ότι με βάση τη δημοσκόπηση ο κ. Μητσοτάκης είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του πολιτικού παιχνιδιού και θα κυβερνήσει για πολλά χρόνια ακόμα μου απάντησαν όλοι ότι δεν αποδέχονται κάτι τέτοιο και ότι το κόμμα του Βόβολη αν "κατέβει" σωστά στις εκλογές θα του "ρίξει" 20 μονάδες "στο κεφάλι" όχι γιατί θα είναι απαραίτητα καλό αλλά γιατί πουθενά πλέον δεν ακούγεται δημόσια καμία άποψη διαφορετική πέρα από αυτή που τους είπα και εγώ.

Παρατήρησαν δηλαδή ότι η "άλλη άποψη" για όλα τα θέματα πέρα από τη "σωστή" που τους "μετέφερα" και εγώ... Έχει "ρεύμα".

Κλείνοντας το τηλέφωνο σ’ όλους, έκπληκτος ότι όλοι γνωρίζουν από τα social media τον «αμφιλεγόμενο γιατρό της διαφορετικής άποψης»,  προβληματίστηκα αρκετά και αναρωτήθηκα δυνατά...

Τελικά υπάρχει άλλη άποψη;
Και αν υπάρχει, επιτρέπεται;   


Υ.Γ.: Έχω ξεκαθαρίσει και σε άλλα κείμενα μου ότι δεν αμφισβητώ κανέναν ιό, κανέναν επιστήμονα. Απεναντίας με φοβίζει η ύπαρξη και η δράση του. Αρχίζω όμως και κουράζομαι με τον εγκλεισμό και τους περιορισμούς και ανησυχώ για τις ελευθερίες του κοινωνικού συνόλου και τις δικές μου. Προσέξτε παρακαλώ θερμά το ρήμα. "Ανησυχώ", είπα και με καλύπτει απόλυτα η άποψη της κα Ντόρας Μπακογιάννη που εκτιμώ και σέβομαι η οποία ανέφερε για τον "κοινωνικό αναβρασμό" ότι πρέπει να φύγει "λίγος ατμός από την κατσαρόλα".


Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και κρίσεις του κ. Στέργιου Ακρίβου. O Στέργιος Ακρίβος είναι σύμβουλος στρατηγικής και εικόνας.

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού