Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Prview


Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η αλήθεια είναι ότι πριν ξεκινήσω να γράφω αυτές τις γραμμές δεν βρήκα και πολλές αναφορές οι οποίες να υποστηρίζουν την αυτοδυναμία ενός κόμματος στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές.

Επιχειρώντας να σκεφτώ ξεκάθαρα και με βάση μόνο τη λογική προσπάθησα να βάλω μια σειρά στις δικές μου σκέψεις και να αντιμετωπίσω με απόλυτη σκληρότητα το πολιτικό μας σύστημα και φυσικά τη λειτουργία του.


Όταν πραγματοποιούνται εκλογές είναι σίγουρο πως περιμένουμε η κάλπη να αναδείξει έναν νικητή. Σωστά ή λάθος;


Αν κάνουμε εκλογές και βγάλουμε για παράδειγμα 10 νικητές για ποιο λόγο μπαίνουμε στη διαδικασία του πολιτικού διαγωνισμού;


Ο πολίτης για ποιο λόγο να πάει να ψηφίσει; Για να βγάλει απλά και μόνο τη σειρά των κομμάτων και έπειτα να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση από τον συνασπισμό των 5 τελευταίων, για παράδειγμα, πολιτικών σχηματισμών;


Μάλλον είναι λίγο παράλογα αυτά τα σενάρια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουν καμία πρακτική εφαρμογή και ισχύ αν θέλουμε ακόμα να είμαστε παρατηρητές και ενεργοί συμμέτοχοι της δημοκρατικής έκφρασης του λαού.


Θεωρώ υποχρέωση μου να υπενθυμίσω σ’ όλους μας ότι στις κάλπες ακούγεται ο λόγος του ελληνικού λαού και αυτός και μόνο αυτός πρέπει να κατευθύνει τις εξελίξεις.


Σίγουρα δεν μου αρέσει αυτό που συμβαίνει πολλά χρόνια στη χώρα μας και αφορά το δικομματισμό που περιέχει διχασμό, μίση και πολιτικά πάθη αλλά νομίζω ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα να απαλλαγούμε από αυτά τα χαρακτηριστικά σε μια χρονική περίοδο που η Ελλάδα δεινοπαθεί κυριολεκτικά.


Δεν με απασχολεί αν κυβερνήσει αυτοδύναμα η δεξιά, η αριστερά ή το κέντρο αλλά με φοβίζει να μην κυβερνήσει κάποιο κόμμα με αυτοδυναμία αυτή τη χρονική στιγμή.


Ασχετα με τα πρόσωπα χρειαζόμαστε ισχυρό πρωθυπουργό και δυνατούς υπουργούς εκλεγμένους από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού ώστε να μπορούν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, να μπορούν να τις υποστηρίζουν και φυσικά να σκέφτονται σε κάθε βήμα τους ότι θα λογοδοτήσουν στην ελληνική κοινωνία για οποιοδήποτε παραπάτημα τους το οποίο δεν γίνεται πια εκ των πραγμάτων να έχει την τύχη προηγούμενων ετών.


Πρέπει σε κάθε περίπτωση την επομένη των εκλογών να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση αν θέλουμε πραγματικά να έχουμε ελληνική κυβέρνηση και φυσικά πολιτική εξουσία η οποία δεν θα διαπραγματευτεί εύκολα και απλοϊκά τις μεγάλες αλλαγές (καλές ή κακές δεν έχει σημασία) οι οποίες θα επέλθουν σίγουρα πια με μεγάλο ή μικρό ελληνικό μόνο κόστος στη χώρα μας.


Ψηφίστε αυτό που πιστεύετε εσείς σωστό και σας υποδεικνύει η συνείδηση σας αλλά σε καμία περίπτωση μην επιλέξετε την αδιαφορία που οδηγεί στο αποτυχημένο μοντέλο της συγκυβέρνησης η οποία σε καμία των πιθανοτήτων δεν θα εκφράζει την ελεύθερη πολιτική βούληση του λαού μας.* Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και κρίσεις του κ. Στέργιου Ακρίβου.


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού