Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020

Έλληνες, κουράγιο, θα τα καταφέρουμε!
Ας μείνουμε ενωμένοι και όταν περάσει όλο αυτό ας αναζητήσουμε "τι δεν πάει καλά" και ας το αλλάξουμε "μια για πάντα".

Σκεφτόμουν σήμερα. Να γράψω; Να μην γράψω;

Μην στοχοποιηθεί το PR4net.gr που έμαθε πριν από αρκετά χρόνια  (με παρουσία από το 2003 αν θυμάμαι καλά) στην Ελλάδα, τις δημόσιες σχέσεις, το διαδίκτυο και την επικοινωνία με όρους όμως εντιμότητας, συνέπειας και αξιοπρέπειας.

Σκέφτομαι πιο ώριμα και λέω στον εαυτό μου ότι αν όντως συμβαίνουν όλα αυτά που παρατηρώ στα ΜΜΕ και στα social media τότε είναι ώρα ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ για όλους μας και πρέπει όλοι να συμμετέχουμε και να "βάλουμε πλάτη" στη χώρα με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας.

Ο δικός μου λοιπόν τρόπος είναι η "επαγγελματική μου ματιά" στη διαχείριση της επικοινωνίας και η πένα μου.   

Αντιλαμβάνομαι ότι με τα απαράδεκτα λάθη επικοινωνίας που έχουν γίνει σχετικά με τις πληροφορίες για τον ιό κανείς δεν πιστεύει τίποτα και κανέναν μέχρι να δει, να ακούσει ή να πάθει κάτι ο ίδιος ή κάποιος από το περιβάλλον του.

Είναι απολύτως λογικό όταν η οποιαδήποτε άλλη άποψη "εντέχνως" εξαφανίζεται από κάθε ΜΜΕ και η προσπάθεια εγκαθίδρυσης της "σωστής" άποψης γίνεται "με το στανιό" κάτι που οι Δημοκρατικές ευαισθησίες του "μέσου Έλληνα" οποιουδήποτε μορφωτικού ή οικονομικού επιπέδου είναι αδύνατον να του επιτρέψουν να την αποδεχθεί.

Έλληνες, συμπατριώτες, ας το αλλάξουμε αυτό και λίγες ημέρες ας προστατευτούμε από μόνοι μας, πιστεύοντας ότι πραγματικά ένας ιός επικίνδυνος μας απειλεί. Σας παρακαλώ μέσα από την καρδιά μου. Προσέξτε, για λίγες ημέρες μόνο, ζήτησα.

Όχι, πριν προλάβετε να πείτε το οτιδήποτε να σας προλάβω και να σας ενημερώσω ότι δεν είμαι ούτε με αυτούς που φέρνουν την καταστροφή με τον ιό αλλά ούτε και με αυτούς που δεν τον πιστεύουν όπως επίσης δεν είμαι ούτε υπέρ ή κατά της μάσκας αλλά είμαι ΥΠΕΡ της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ, των ΕΛΛΗΝΩΝ και της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας.  

Κανείς δεν θέλει θανάτους, κανείς δεν θέλει αρρώστους και αντί με κομψό τρόπο να γίνουν καμπάνιες επικοινωνίας προς αυτό το μήνυμα, έγιναν και γίνονται ενέργειες μόνο εντυπωσιασμού και αποθέωσης πολιτικών προσώπων και πολιτικών τοποθετήσεων.

Και αυτό από πλευράς επικοινωνίας ήταν και είναι ένα τραγικό λάθος.

Έλληνες, συμπατριώτες πρέπει να ηρεμήσουμε. Πρέπει να ρωτήσουμε έστω και τηλεφωνικά τους γιατρούς μας για το τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση ώστε να μην τρέχουμε με το πρώτο σύμπτωμα στα νοσοκομεία συμβάλλοντας και εμείς στην πίεση τους. Με λίγα λόγια πρέπει επιτέλους να ενημερωθούμε σχετικά και όχι μόνο να μένουμε στα "πυροτεχνήματα πανικού" που ακούμε δεξιά και αριστερά.

Πρέπει να μην σκεφτόμαστε το χειρότερο σενάριο και πρέπει επιτέλους τα ΜΜΕ και οι πολιτικές ηγεσίες να περάσουν σε μια νέα επικοινωνιακή προσέγγιση πραγματικής ενημέρωσης και πρόληψης και όχι αυτή της τρομολαγνείας.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό καθώς "οι καθοδηγητές κοινής γνώμης" δεν είναι όπως οι παλαιότεροι και στην πλειοψηφία τους έχουν αποτύχει παταγωδώς. Ας τους σταματήσει κάποιος άμεσα.

Αυτό πρέπει να γίνει τώρα. Είναι ανάγκη της κοινωνίας που "βράζει" γιατί δεν φταίει σε κάτι και νοιώθει ότι και "κατηγορείται" και "φυλακίζεται" και το κυριότερο δεν έχει ελευθερία κινήσεων ώστε να πράξει το καλύτερο για τον εαυτό της.

Ας βάλουμε τέλος όχι τώρα αλλά "χθες" στα παιχνίδια διχασμού, μασκοφόροι εναντίων μη μασκοφόρων, δεξιοί εναντίον αριστερών, αστυνομικοί εναντίον διαδηλωτών και όλες τις υπόλοιπες μορφές διαχωρισμού που εκθετικά προκύπτουν και ας αντιληφθούμε άμεσα ότι όλοι είμαστε στην ίδια πλευρά με την ίδια ανησυχία και το ίδιο άγχος για την επόμενη ημέρα.

Είναι μια στιγμή και μια καλή ευκαιρία να αναθεωρήσουμε δημιουργικά και θετικά μόνο, τη σχέση κράτους - πολίτη με ότι αυτό συνεπάγεται σε φορολογικό, νομικό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό επίπεδο σε πλήρη ταύτιση όμως με την απόλυτη έννοια του όρου "αλληλοσεβασμός" μεταξύ των δύο πλευρών.

Όχι, αναγνώστη - φίλε μου, μην στεναχωριέσαι και δεν φταις εσύ για καμία διασπορά ιού είτε είσαι νέος είτε είσαι ηλικιωμένος είτε βγαίνεις έξω πριν τις 00:00 ή τις 21:00 είτε βγαίνεις μετά. Τους γονείς σου, τους συγγενείς σου, τους φίλους, τον/τη σύντροφο σου ήθελες και θέλεις να δεις και σίγουρα δεν είναι κακό και απεναντίας είναι υπέροχο και πολύ γλυκό.

Δυστυχώς αν όντως υπάρχει αυτή η κατάσταση σε ενημέρωσαν με απόλυτο ερασιτεχνισμό επικοινωνίας χωρίς concept, χωρίς στρατηγική δεμένης καμπάνιας με σχετιζόμενα μηνύματα που να σε προβληματίσουν και να σου μείνουν στο υποσυνείδητο.

Δηλαδή με λίγα λόγια δεν κατάφεραν να σε πείσουν  επικοινωνιακά.

Όχι, αναγνώστη - φίλε μου, μην στεναχωριέσαι γιατί η ευθύνη ανήκει μόνο στην πολιτική εξουσία η οποία πλέον εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει καμία ευγενική σκέψη για τον πολίτη - "παιδί της" τον οποίο τον έχει βυθίσει στην κατάθλιψη γιατί τον "κυνηγά" όλη μέρα να του πάρει το σπίτι, του δεσμεύει τους λογαριασμούς, του ζητάει φόρους και πάλι φόρους, τον "στέλνει" στην ανεργία χωρίς δεύτερη σκέψη και γενικά συνεχίζει και υποστηρίζει ένα μοντέλο διακυβέρνησης που δεν "πάει άλλο" αλλά δεν κάνει την παραμικρή κίνηση να το αλλάξει και να διευκολύνει τη ζωή του πολίτη με νέους ρεαλιστικούς σχεδιασμούς σε δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Μόνο που στο τέλος δεν θα υπάρχουν πολίτες αν συνεχίσει έτσι..

Γιατί όπως όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε δεν υπάρχει "ΥΓΕΙΑ" και φυσικά δεν υπάρχει "ΠΑΙΔΕΙΑ" γεγονός που ο ιός ήρθε να αναδείξει με τον πιο θορυβώδη τρόπο. Κάνετε μόνοι σας τον αντίστοιχο συνειρμό για το τι κοστίζει αυτό στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Ναι, όμως πως θα γίνει; Θα το βάλουμε κάτω; Όχι, φυσικά! Είμαστε, Έλληνες, είμαστε άνθρωποι με ποιότητα σκέψης και θα "πολεμήσουμε" να τα αλλάξουμε όλα μετά το τέλος αυτής της τραγωδίας. Δεν χρειάζεται να ζητήσουμε ευθύνες από κανέναν. Δεν μας νοιάζει η τιμωρία κανενός. Να ζήσουμε ήρεμα και με χαμόγελο, θέλουμε μόνο...

Μας ενδιαφέρει η επόμενη ΚΑΛΥΤΕΡΗ ημέρα.

Πρέπει να απαιτήσουμε η πολιτική να επιστρέψει σε ανθρώπους με όραμα, σε ανθρώπους που δεν διαχωρίζουν το λαό τους σε καμία αρνητικού τύπου κατηγοριοποίηση, σε ανθρώπους που ξέρουν να αγαπούν, να συγχωρούν, να υποστηρίζουν άλλους ανθρώπους και να συνδημιουργούν μαζί τους.

Και αυτό θα το αναζητήσουμε και θα το απαιτήσουμε με Δημοκρατικούς τρόπους μέσα από τα υπάρχοντα ή νέα κόμματα από τα οποία θα αναδειχθούν εκπρόσωποι του λαού που τον σέβονται, τον αγαπούν και τον εκτιμούν.

Μέχρι τότε όμως και κυρίως μέχρι να "μπούμε σε ήρεμα νερά»" ας πράξουμε το σωστό σαν πολίτες της πιο Δημοκρατικής χώρας στον κόσμο.

Το γνωρίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν συμφωνούν με τα όσα λέει και πράττει αυτή η κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά πρέπει να συνεχίζουμε να δείχνουμε σεβασμό στο θεσμό της κυβέρνησης άσχετα με το αν συμπαθούμε τα πρόσωπα και τις ενέργειες τους σχετικά με τον ιό, να στηρίξουμε τα μέτρα ως οφείλουμε και μόλις τελειώσει όλο αυτό, Δημοκρατικά να εκφραστεί η κάθε αντίδραση από κάθε πλευρά που το επιθυμεί.

Η χώρα μας γέννησε τη Δημοκρατία και είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για αυτό.

Με τις αξίες της θα πορευτούμε, θα κινηθούμε, το υγιές κομμάτι του πολιτικού κόσμου "θα σηκώσει ανάστημα" και έπειτα ο λαός θα ακολουθήσει και θα δώσει τη λύση.

Γιατί "φωνή λαού, οργή Θεού"…


ΥΓ: Καλή δύναμη, καλή υπομονή, καλό κουράγιο, αλήθεια ή ψέματα, Έλληνες, θα τα καταφέρουμε.


Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και κρίσεις του κ. Στέργιου Ακρίβου. O Στέργιος Ακρίβος είναι σύμβουλος στρατηγικής και εικόνας.


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού