Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

 
Η ελπίδα της κοινωνίας είναι η επένδυση του ελεύθερου επαγγελματία στη δουλειά του.

 
Οι εποχές που διανύουμε είναι πραγματικά δύσκολες όχι μόνο για τις επιχειρήσεις ως οργανισμοί αλλά και για τους ανθρώπους σε ότι αφορά κυρίως την ψυχική τους υγεία.
 

Οι συνθήκες επιβάλλουν "αποστασιοποίηση" και ίσως αν δεν μασήσουμε τα λόγια μας μάλλον μιλάμε για "αποκοινωνικοποίηση". Το πόσο θα διαρκέσει αυτό κανείς μας δεν ξέρει και οι ευχές όλων μας είναι να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται.
 

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν υπάρχει πια ένα ισχυρό φιλικό ή συγγενικό περιβάλλον "χαλάρωσης" του επαγγελματία με το οποίο πριν την πανδημία βρισκόταν συνεχώς σε επαφή και μπορούσε να ακούσει μια άλλη άποψη για τη δουλειά του, για τα προβλήματα της, για τις αποτυχίες και τις επιτυχίες που τη συνοδεύουν.
 

Η έλλειψη, λοιπόν ανταλλαγής απόψεων μεταξύ ανθρώπων που έχουν αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλον καθώς και η άρνηση να ζητηθεί βοήθεια επαγγελματική συμβουλευτική για διάφορους λόγους, οδήγησε και συνεχίζει να οδηγεί μέχρι σήμερα πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες στην "επαγγελματική κατάθλιψη" και πολύ περισσότερο στην τελική και ολοκληρωτική κατάρρευση.
 

Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει πλέον σε τεράστιο βαθμό, συνεχίζει να συμβαίνει και θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα αν δεν κάνουμε κάτι επειγόντως.
 

Στο σημείο αυτό θέλω να παρέμβω και να δηλώσω ότι συναισθάνομαι ακριβώς όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι μπροστά στα πρωτόγνωρα δεδομένα που ζούμε έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους.
 

Αλλά τι;  
 

Να μην παλέψουμε; Να μην προσπαθήσουμε;
 

Αν είναι να παλέψουμε και να προσπαθήσουμε τότε πρέπει να δημιουργήσουμε ένα όραμα τόσο για την επιχείρησή μας όσο και για τους γύρω μας.
 

Μέσα σ’ αυτή τη μιζέρια που επικρατεί πρέπει να δούμε τους εαυτούς μας ως ηγέτες και τη δουλειά ως την ελπίδα, ως το λόγο που πρέπει να διώξουμε από πάνω μας κάθε αρνητική διάθεση γιατί μέσα από αυτή θα φέρουμε την αλλαγή στη ζωή μας, στη χώρα και στην κοινωνία γενικότερα γιατί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα πρέπει να τη διέπει η κοινωνική ευθύνη.
 

Ναι φίλοι μου, μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τις δουλειές μας γιατί αφού τις αγαπήσουμε ξανά και επενδύσουμε νέα δημιουργικά συναισθήματα πάνω τους τότε θα ξυπνήσει μέσα μας εκείνα τα όνειρα που κάναμε όταν βάζαμε για πρώτη φορά το κλειδί να ανοίξουμε την πόρτα της επιχείρησης στην πρώτη ημέρα λειτουργία της.
 

Ας τις δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία μέσα από την καρδιά μας όμως αυτή τη φορά και ας τις κάνουμε το όχημα που θα μας κάνει πιο δυνατούς, πιο προσεκτικούς και κυρίως θα μας μετατρέψει σε βασικούς συντελεστές στο να αλλάξουμε την όλη κατάσταση με ότι αυτό συνεπάγεται.
 

Ελεύθεροι επαγγελματίες όσο τουλάχιστον επιτρέπεται σήμερα σημαίνει "ελεύθεροι" να κάνουν τις δικές τους επιλογές και ότι προκύψει.
 

Πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες σημαίνει άνεργοι… Και ότι προκύψει από μία νέα "σχέση εξάρτησης"…
 

Για να το σκεφτούμε και "λίγο έτσι" λοιπόν και… Καλή επιτυχία!Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και κρίσεις του κ. Στέργιου Ακρίβου. O Στέργιος Ακρίβος είναι σύμβουλος στρατηγικής και εικόνας.Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού