Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Prview

30 Μαρτίου 2011

Η αντιμετώπιση της κρίσης "περνάει" από το διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα  

Η θαυμάσια αυτή τεχνολογία που απλόχερα μας παρέχει το μέσο του διαδικτύου δίνει τη δυνατότητα σε επενδυτικές διαδικτυακές κινήσεις να αποκτήσουν ανταποδοτικότητα και να χαρακτηριστούν ως επιτυχημένες.

Η ψηφιακή εποχή έχει ξεκινήσει αλλά δυστυχώς ακόμα δεν αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που κανονικά θα έπρεπε να της αρμόζει ούτε από αρκετούς κακούς επαγγελματίες της τεχνολογίας αλλά όπως είναι και φυσικό επακόλουθο ούτε και από την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Είναι εύλογο γιατί πρόκειται για κάτι νέο το οποίο οι παντός τύπου ειδικοί αναλύουν σε κάθε περίπτωση στα ΜΜΕ με αποτέλεσμα η εμφανής αμάθεια ή ημιμάθεια τους να καταστρέφει πολύ εύκολα την οποιαδήποτε επιχειρηματική σκέψη για κάποια σοβαρή επένδυση σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Αν υποθέσουμε ότι διαμένω στην Κρήτη και δημιουργώ ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με χ, ψ, μοναδικά προϊόντα παραγωγής μου δίνεται η δυνατότητα αντί να τα πωλώ μόνο στο όμορφο νησί να  μπορώ μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος να τα προβάλλω και να έχω άμεσες πωλήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.  

Τόσο εύκολο είναι λοιπόν;

Στη ερώτηση αυτή δυστυχώς θεωρώ ότι θα απογοητεύσω μερικούς γιατί δεν αρκεί μόνο η κατασκευή ενός e-shop επειδή χρειάζεται ολοκληρωμένο business plan, τεχνικές εφαρμοσμένου μάρκετινγκ και φυσικά άριστη επικοινωνιακή επεξεργασία που θα προέλθει μέσα από ανάλυση και μελέτη του ανταγωνισμού και γενικότερα του κλάδου που ανήκει το προϊόν για το οποίο γίνεται η συζήτηση.

Αρα η αντιμετώπιση της κρίσης "περνάει" από το διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα όταν όμως υπάρχει από τη μία επιχειρηματικό όραμα και όρεξη επιτυχίας και από την άλλη επαγγελματική συνέπεια, γνώση και φυσικά δημιουργικότητα και τεχνική επιμονή για μοναδικότητα του project που θα αναληφθεί.Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και κρίσεις του κ. Στέργιου Ακρίβου. O Στέργιος Ακρίβος είναι σύμβουλος στρατηγικής και εικόνας.επιστροφή


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού