Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Prview


7 Ιουλίου 2009

Παρακολουθώντας στενά τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μέσα από τα ΜΜΕ και έχοντας την όποια συναίσθηση των φακών μυωπίας ή πρεσβυωπίας που χρησιμοποιούνται κατά την επεξεργασία και την προβολή των διαφόρων ειδήσεων  οφείλω να ομολογήσω ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας «αντέχει» και μάλιστα ανεξήγητα.

Προσπαθώντας να γίνω πιο σαφής θα αναφερθώ στο τρομερό επικοινωνιακό χάρισμα που κατά κοινή ομολογία εχθρών και φίλων χαρακτηρίζει τον κ. Κώστα Καραμανλή και ως Πρωθυπουργό αλλά και ως πρόεδρο του κόμματος της ΝΔ.

Η κυβέρνηση του δεν τα πάει καθόλου καλά είναι η αίσθηση που αφήνει ή αφήνεται τεχνηέντως στην κοινή γνώμη ενώ στο εσωτερικό του κόμματος του έχουν αρχίσει να ακονίζονται τα «μαχαίρια» των υποψήφιων αρχηγών περιμένοντας καρτερικά όλοι την μεγάλη πτώση του.

Η φράση ότι «Κώστας Καραμανλής δημιούργησε τη ΝΔ, Κώστας Καραμανλής τη διαλύει» σιγοψιθυρίζεται συνεχώς χωρίς όμως να βρίσκει προβεβλημένο στέλεχος κύρους να αναλάβει την πατρότητα της.

Κατά την άποψη μου αυτή είναι μια πραγματικότητα που συμβαίνει εξαιτίας του γεγονότος ότι το πολιτικό σκηνικό του τόπου γνωρίζει βαθιά μέσα του ότι ένας Καραμανλής δεν τελειώνει τόσο εύκολα και άδοξα και πολύ περισσότερο ένας Καραμανλής που ενέπνευσε πολιτικά τους Έλληνες με τη πετυχημένη συνταγή του μεσαίου χώρου η οποία ξύπνησε μνήμες, αγάπης του λαού προς τον ηγέτη του, βγαλμένες από τις εποχές του Εθνάρχη και της πολιτικής αυθεντίας που ακούει στο όνομα Ανδρέας Παπανδρέου.

Είναι τυχαίο ότι η συμπάθεια του κόσμου προς το πρόσωπο του είναι τεράστια ακόμα και όταν έχει ευθύνες, αν έχει, δεν ερευνώ αυτό τη συγκεκριμένη στιγμή, αντιμετωπίζοντας τον ευνοϊκά ρίχνοντας εύκολα στην πυρά τους συνεργάτες του και αφήνοντας τον ίδιο σε μια καλύτερη μεταχείριση που περιλαμβάνει στο σύνολο της και τη συγχώρεση;

Είναι τυχαίο ότι στις ευρωεκλογές όταν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσίαζαν δημοσκοπήσεις που καταπόντιζαν τη ΝΔ  ξαφνικά με μια σειρά από εμφανίσεις του ο κ. Κώστας Καραμανλής κατάφερε μόνος του αποκλειστικά να κάνει μια εξαίσια διαχείριση ήττας εν μέσω οικονομικής κρίσης και μεγάλων σκανδάλων που τραυμάτισαν βάναυσα τη κυβέρνηση του;

Είναι δυνατόν εδώ και πέντε χρόνια μια κυβέρνηση με τόσα προβλήματα όπως την παρουσιάζει καθημερινά ο τύπος  να φθείρεται με ταχύτητες φωτός και ο ηγήτορας της να συνεχίζει να είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός προσπαθώντας μάταια οι δημοσκοπήσεις να βάλουν έστω ένα 0,1 τον αντίπαλο του πιο πάνω ώστε να τον ακυρώσουν;

Αρα κάτι συμβαίνει και ίσως πρέπει να το ερευνήσουμε διεξοδικά για να το αντιληφθούμε και να το επεξεργαστούμε δημιουργικά. Ο  άνθρωπος αυτός έχει αυτό το κάτι που αγγίζει τον λαό και τον κάνει να πιστεύει σε αυτόν και την εντιμότητα του όσο και να προσπαθούν να του τη μειώσουν και να του την απαξιώσουν πολιτικοί αντίπαλοι και φίλοι.

Κλείνοντας λοιπόν νομίζω πως ορθώς χαρακτηρίζω τον κ. Καραμανλή τον τελευταίο ηγέτη της χώρας με όρους επικοινωνίας μετά τον παλαιότερο κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον κ. Ανδρέα Παπανδρέου  μιας και η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα έχει αρχίσει επικίνδυνα να μην επιτρέπει την ανάδειξη μεγάλων πολιτικών προσωπικοτήτων με οραματισμό αλλά επαγγελματικών συλλογικοτήτων που διέπονται από υψηλή δόση life style και αμετροέπεια.  


Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και κρίσεις του κ. Στέργιου Ακρίβου. O Στέργιος Ακρίβος είναι σύμβουλος στρατηγικής και εικόνας.Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού