Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Σαββατο, 26 Νοεμβρίου 2022

 
Όλοι για ένα "like" ζούμε… Όχι όμως οι επιχειρήσεις.

Τα social media έχουν κατακτήσει στο μέγιστο βαθμό την καθημερινότητα και τη ζωή μας.

Όλες μας οι στιγμές με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βρίσκονται πια online και ο αριθμός των "likes" επηρεάζει τη ψυχολογία μας είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι.

Δεν είμαι ψυχολόγος και ούτε θέλω να αναλύσω τις προεκτάσεις αυτές που αφορούν έναν προσωπικό λογαριασμό ενός χρήστη των social media.

Επιθυμώ όμως να σταθώ και να τονίσω ότι η "ίδια συμπεριφορά" δεν μπορεί να γίνει "ανεκτή" για επαγγελματικούς λογαριασμούς social media (pages) επιχειρήσεων καθώς τις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία.

Δεν χρειάζεται μία επιχείρηση να "μετρά" τα "likes" καθώς δεν έχουν καμία σημασία πια αλλά θα ήταν πιο συνετό για την ίδια να φροντίζει να  παρουσιάζει στο κοινό της αξιοπρεπές content ποιοτικού και εκλεπτυσμένου τύπου ώστε να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό και να αποκτά μία σχεδιαστική ιδιαιτερότητα με την οποία να την ταυτίζει ο χρήστης μόλις αντικρύσει μία δική της δημοσίευση.

Άλλωστε οι συνδρομητικές υπηρεσίες των social media (χορηγούμενες), εφόσον φυσικά υπάρχει η πραγματική τεχνική γνώση που βασίζεται σε μία αξιόλογη στρατηγική, λύνουν κάθε θέμα που αφορά την απήχηση, τις πωλήσεις και γενικότερα την προβολή υπηρεσιών και προϊόντων σε ένα μεγάλο κοινό υποψήφιων πελατών της επιχείρησης.

Επομένως τα "likes" για μία επιχείρηση δεν "παίζουν" κανέναν ρόλο και πρέπει η επιχείρηση να χτίσει σταδιακά βήμα - βήμα το κοινό της με προσεκτικές και αξιόλογες κινήσεις που αφορούν το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων της.

Αξιόλογο content λοιπόν, σίγουρη μακροπρόθεσμη επιτυχία.  
Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και κρίσεις του κ. Στέργιου Ακρίβου. O Στέργιος Ακρίβος είναι σύμβουλος στρατηγικής και εικόνας.Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού