Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Prview


07 Mαϊου 2012

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιστρέψει σε ανθρώπους που είναι οραματιστές, σκέφτονται ρεαλιστικά και πιστεύουν ανιδιοτελώς στο ίδιο και στην εντιμότητα του.


"Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά".

Μοναδικό σύνθημα που σημάδεψε το πολιτικό σύστημα της χώρας μέχρι και σήμερα από την έλευση του Ανδρέα Παπανδρέου στην Ελλάδα.

"Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες".

Ακόμα πιο μεγαλειώδες σύνθημα που και ΠΑΣΟΚ να μην ήσουν σίγουρα με τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου ένα ρίγος θα το ένοιωθε ο οποιοσδήποτε.

Αλλες εποχές, άλλα χρόνια, άλλες κοινωνικές απαιτήσεις και άλλοι άνθρωποι πίστεψαν σ' αυτά τα συνθήματα στο παρελθόν και κάποιοι ανόητοι έως αστείοι θα τους χαρακτήριζα έστησαν προεκλογικό σκηνικό πάνω στις παραπάνω πολιτικές φιλοσοφίες για τις εκλογές του 2012.

Για ποιο λόγο ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, σοσιαλιστικό κόμμα να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει μια τέτοια ρητορική και πρακτική ώστε να προσελκύσει τους ψηφοφόρους του;

Η απάντηση είναι πολύ απλή.

Γιατί δεν φρόντισε να παράγει καμία νέα σοβαρή πολιτική αξίας αρκετά χρόνια τώρα, γέμισε τις τάξεις τους με χαμηλής πνευματικής στάθμης στελεχιακό δυναμικό "πεινασμένο" για εξουσία και χλιδή και τέλος γιατί πίστεψε ότι το πολιτικό κεφάλαιο του ονόματος 'Παπανδρέου”  θα είναι ανεξάντλητο.

¨Οπως γίνεται αντιληπτό σήμερα, η εκτίμηση αυτή ήταν λανθασμένη και φάνηκε στην κάλπη και σε πολλές περιπτώσεις το "άχρηστο" πολιτικό του προσωπικό καλώς δεν εκλέχτηκε για να καταλάβει η ηγεσία του συγκεκριμένου κόμματος ότι ο λαός δεν θέλει να του επιβάλλουν ανόητους με περισπούδαστο ύφος οι οποίοι όλη μέρα γυρίζουν στα κανάλια κάνοντας ατυχείς αναλύσεις και πολιτικές προτάσεις.

Επειδή ήδη άρχισα να διαβάζω αναφορές για επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ, με άλλο σήμα, όνομα κλπ σπεύδω πρώτος να γράψω την πρόταση μου και τη σκέψη μου.

Φίλε Βαγγέλη Βενιζέλο, ένα φθαρμένο πολιτικό προϊόν που απλά αλλάζει συσκευασία και ετικέτα συνεχίζει να είναι φθαρμένο και οδεύει προς απόσυρση από την αγορά.

Αρα προτείνω να μην πειράξεις την ετικέτα αλλά να κοιτάξεις να παράγεις ένα νέο προϊόν με παραδοσιακά συστατικά όπως είναι η εντιμότητα, η σεμνότητα, η ειλικρίνεια, η κοινωνική προσφορά, η ανάδειξη στελεχών με ποιότητα και κυρίως η δημιουργία μιας πολιτικής πλατφόρμας η οποία να βασίζεται σε αξίες και όρους δημιουργικού ΠΑΣΟΚ.

Αυτού του ΠΑΣΟΚ στο οποίο πίστεψαν εκατομμύρια Έλληνες κάποτε και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Αυτό το ΠΑΣΟΚ έχουν ανάγκη να παρατηρήσουν και ας τους πεις ότι δεν μπορείς να διορίσεις πλέον το παιδί τους στο δημόσιο ούτε να τους αυξήσεις το μισθό.

Θέλουν το ΠΑΣΟΚ που θα βρίσκεται μέσα στην καθημερινότητας τους, που θα γνωρίζει από κοντα πως τα βγάζουν πέρα τα φτωχά λαϊκά στρώματα και φυσικά δεν θα έχει καμία σχέση με απίθανους βουλευτές και υπουργούς οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή.

Αν μπορώ να στο περιγράψω με μία φράση θα σου πολύ απλά ότι:

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιστρέψει σε ανθρώπους που είναι οραματιστές, σκέφτονται ρεαλιστικά και πιστεύουν ανιδιοτελώς στο ίδιο και στην εντιμότητα του.

Αν το πετύχεις αυτό, τότε μην έχεις καμία αμφιβολία ότι άμεσα θα μετατραπεί πάλι σε ένα από τα μεγάλα κόμματα χωρίς να χρειάζεται καμία επικοινωνιακή επεξεργασία.Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και κρίσεις του κ. Στέργιου Ακρίβου. O Στέργιος Ακρίβος είναι σύμβουλος στρατηγικής και εικόνας.
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού