Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023

 
"Πελάτης" ή "ανύπαρκτος πελάτης";

Η επιλογή πελατών από μία επιχείρηση πρέπει να είναι προτεραιότητα για την ίδια και να μην υπολείπεται στο ελάχιστο.

Μα θα σκεφτεί γρήγορα κάποιος ότι μία επιχείρηση για να δουλέψει θα πρέπει να την επιλέγουν αρκετοί πελάτες και σε μία εποχή σαν τη σημερινή δεν υπάρχουν πολυτέλειες για επιλογές.

Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που επιθυμώ να αναφερθώ.

Το πιο σημαντικό πράγμα σε μία επιχείρηση είναι ο χρόνος.

Από τη στιγμή που σπαταλά άσκοπα το χρόνο της σημαίνει ότι δεν γνωρίζει πώς να κινείται, σημαίνει ότι δεν έχει κανένα σχέδιο και απλά προσπαθεί να επιβιώσει σε καθημερινή βάση με ότι απλά προκύψει ως κέρδος για την ίδια.

Με λίγα λόγια ετοιμάζεται για "κλείσιμο".

Ακούστε λίγο…

Οι πελάτες επιλέγουν τις επιχειρήσεις γιατί πρωτίστως έχουν μία εξαιρετική επικοινωνιακή εικόνα (αυτό θα το αναλύσουμε σε άλλο κείμενο κάποια στιγμή) και γιατί κάποιο φιλικό ή άλλο πρόσωπο που έχουν σε εκτίμηση τους έκανε τη σύσταση καθώς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένο.

Οπότε όποιος "μπαίνει στο κατάστημα μας" ή μας "χτυπάει" την πόρτα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να γίνει πελάτης μας ή όπως λέγανε οι παλαιότερες γενιές "να μην τον χάσουμε".

Σαφώς και είναι όλοι "υποψήφιοι" πελάτες και πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε καλοπροαίρετα με αυτόν τον τρόπο αλλά…

Υπάρχουν οι "κακοί", οι "καλοί", οι "δύσκολοι" και οι "ανύπαρκτοι" πελάτες.

Για τη κάθε μία κατηγορία ξεχωριστά έχουμε να σκεφτούμε αρκετά (θα σας γράψω σύντομα σε νέα κείμενα) αλλά για την κατηγορία του "ανύπαρκτου" πελάτη δεν έχουμε…

- Ούτε να σκεφτούμε κάτι μαζί του..
-  Ούτε και να συνεργαστούμε κάπως μαζί του…

Τώρα πως τον ξεχωρίζουμε θα είναι η επόμενη ερώτηση, φαντάζομαι… Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο επίσης θα δούμε σε επόμενη δημοσίευση.
Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και κρίσεις του κ. Στέργιου Ακρίβου. O Στέργιος Ακρίβος είναι σύμβουλος στρατηγικής και εικόνας.
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού