Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


Παρασκευή 10 Μαϊου 2019

 
Τελικά είναι "γκόμενος" ο Μητσοτάκης και "σέξι" πολιτικός ο Τσίπρας;

Αυτά τα δύο "καυτά" ερωτήματα απασχολούν στο σύνολο τους Έλληνες οι οποίοι σε καθημερινή βάση πασχίζουν να επιβιώσουν με όποιο τρόπο μπορούν στην Ελλάδα της κρίσης και της δύσκολης πραγματικότητας.

Μα καλά, είμαστε σοβαροί;

Οι επικοινωνιολόγοι των δύο πολιτικών αρχηγών ζουν σε κάποια άλλη εποχή ή δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των θεσμών του πρωθυπουργού και του αρχηγού ενός πολιτικού κόμματος;
 
Αγαπητοί φίλοι, Αλέξη και Κυριάκο δεν θέλω να σας το χαλάσω αλλά έτσι δεν κερδίζονται εκλογές και όταν λέω εκλογές φυσικά και δεν μιλώ για τις ευρωεκλογές οι οποίες είναι μια "πολιτική προθέρμανση" με απώλειες μόνο για την αντιπολίτευση (κατά τη γνώμη μου πάντα) αλλά για τις εθνικές εκλογές που ακολουθούν.
 
Ακούστε λοιπόν λίγο, κάποια λόγια έντιμα που σκοπό έχουν να σας βοηθήσουν στις πολιτικές σας εκστρατείες και καμπάνιες μέχρι την κρίσιμη ημέρα των εθνικών εκλογών ώστε την επόμενη ημέρα νικητές και ηττημένοι να μπορούν να σταθούν με αξιοπρέπεια απέναντι στο οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
 
Υπό την παραπάνω σκέψη λοιπόν, προτιμώ έναν λεβέντη Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει ουσιαστικά ότι «δεν χρειάζεται να κάνει συναλλαγή ή να του υποδείξει κάποιος να κάνει το αυτονόητο, να σώζει, δηλαδή, παιδάκια - μετανάστες στο Αιγαίο που πνίγονται» γιατί αυτό είναι πολιτική θέση και δήλωση μιας συγκεκριμένης κουλτούρας από το να προωθείται έντεχνα πόσο "σέξι" πολιτικός είναι ο κ.  Αλέξης Τσίπρας.
 
Επίσης προτιμώ έναν Αλέξη Τσίπρα να "σηκώνει" ένα έντιμο κατά τη γνώμη μου κείμενο στα social media για τον πατέρα του λέγοντας τις δικές του αλήθειες για τον ίδιο ώστε να αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψη ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται και στη ζωή από το να αφιερώνει χρόνο απαντήσεων σε απίθανες "φιγούρες" χαμηλού πολιτικού μεγέθους που δεν χάνουν χρόνο να του επιτίθενται σε κάθε περίπτωση για λίγα λεπτά δημοσιότητας.
 
Ναι το προτιμώ ακόμα και αν πάλι έντεχνα "κλείνει το μάτι" στην εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ και πιο συγκεκριμένα στους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες γιατί αυτό είναι κάτι που αφορά μια πολιτική κίνηση που εξυπηρετεί έναν πολιτικό σχεδιασμό ο οποίος δεν βασίζεται σε τακτικές "σαχλαμάρας" και "λάσπης του ανεμιστήρα".
 
Με την ίδια ακριβώς λογική θα ήθελα να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης "να παίζει στα ΜΜΕ" καλό μπάσκετ, καλό ποδόσφαιρο, κλπ, να σταματήσει να θεωρείται εντελώς αυθόρμητα "γκόμενος" και να επικεντρωθεί σε πολιτικό λόγο ο οποίος να περιλαμβάνει πολιτικές θέσεις με απλά και ξεκάθαρα ελληνικά ώστε ο πολίτης να τον επιλέξει γιατί έχει κάτι διαφορετικό να του προσφέρει πραγματικά την επόμενη ημέρα των εκλογών.
 
Αυτό που θέλω να πω ουσιαστικά προς τα επιτελεία των δύο αυτών προσώπων είναι ότι το προφίλ του ψηφοφόρου λόγω της κρίσης αλλά και λόγω των σύγχρονων τεχνολογιών δεν είναι ίδιο με αυτό του ψηφοφόρου πχ του 1981 ή πχ του 1995 αλλά τελείως διαφορετικό και αλληλεπιδρά σε κάποιο μικρό ή μέγιστο βαθμό στη σοβαρότητα, στην ειλικρίνεια, στην τεχνογνωσία, στην αξιοπρέπεια και κυρίως στην ηλιαχτίδα μιας ελπίδας για την επόμενη ημέρα.
 
Το σίγουρο είναι ότι δεν αλληλεπιδρά και "γυρίζει την πλάτη" στην γελοιότητα και στα θορυβώδη "πολιτικά γαβγίσματα" άνευ ουσίας και λόγου παρουσίας.

Αν ερμηνεύσετε καλά αυτό το κείμενο ως βοηθητικό για την πολιτική επικοινωνία σας, χωρίς ίχνος "εξυπναδισμού" και "διαφόρων λόγων απαξίωσης", τότε θα δείτε ότι αν με ακούσετε…

Δεν θα χάσετε!
 
Γιατί πίσω από τις λέξεις κρύβονται τα βαθιά νοήματα ή ποιος ξέρει και ο… Αλέξης!
 
Ή ο Κυριάκος;
 

Συνεχίζεται…
Τα κείμενα αποτελούν απόψεις και κρίσεις του κ. Στέργιου Ακρίβου. O Στέργιος Ακρίβος είναι σύμβουλος στρατηγικής και εικόνας.


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού